Nå har selskapet landet en enda større fisk.
- Vi skal selge de elektroniske versjonene av syv Merriam-Webster-oppslagsverk. Ordbøkene er så kjente og brukte i USA at Webster er blitt synonymt for ordbruk slik Xerox er for kopiering, forteller iFinger-sjef Per Andre Ødegård, til digitoday.no.
Inngår millionkontrakt med verdens største lærebokforlag
Gjennombrudd for iFinger
Norsk språkteknologi vekker internasjonal oppsikt
iFinger starter med Collegiate Dictionary, den vanligste ordboken som nå har 215.000 oppslagsord. Brukere vil kunne kjøpe boken på CD eller laste den ned fra nettet til en lavere pris enn i bokhandelen. Ferdig installert kan brukere høyreklikke på ord med musen, enten de jobber på Internett eller med egne dokumenter, og få opp definisjon, bøyningsformer og synonymer av ordet.
- Forlaget slipper jo trykking, frakt og å dele fortjenesten med butikker. Hvis vi selger den til noe under bokhandel-pris, får forlaget en fjerdedel av inntektene - resten går til oss. Vi betaler ingen oppstartspris til Merriam-Webster, vi har inngått en ren lisensavtale, forteller Ødegård.
Ødegård forteller til digitoday.no at iFinger har fått en treårs-avtale som også innbefatter tospråklige ordbøker og ordbøker for medisin og juss.
iFinger har en lang rekke idéer for hvordan de skal selge bøkene, blant annet har selskapet stor tro på å legge ferdige CD-plater ved i bøker fra Webster eller andre. CD-ene kan ikke brukes uten installeringskoder, som kundene kan kjøpe over nettet.
Du vil også kunne laste ned alt over nettet - sammenpakket rommer ikke ordbøkene til selskapet mer enn rundt 10 Mb, langt under hva for eksempel en ny versjon av Netscape eller Internet Explorer krever av plass.
I tillegg til avtalen med Merriam-Webster, ligger det også kanskje en annen avtale i løypa. For det amerikanske forlaget eies av produsenten av verdens mest kjente leksikon, Encyclopædia Britannica. Dette leksikonet deles ut gratis over Internett, noe som enkelt åpner for andre digitale distribusjonsmetoder.
Ødegård innrømmer eierforholdene, men vil ikke kommentere noen diskusjoner med Britannica.
Største eier i iFinger er Kunnskapsforlaget, som eies av forlagene Aschehoug og Gyldendal. Hvor mye han selv eier, vil ikke Ødegård kommentere. Det finnes foreløpig ingen verdisettelse av selskapet da det ikke har vært gjennomført noen emisjon eller solgt aksjer siden oppstarten.