RESULTATERFINANS

IFS henter penger i knusktørt marked

Det svenske programvarehuset IFS henter 252 millioner svenske kroner gjennom en garantert emisjon. Selskapets ledelse mener de nå vil ha tilstrekkelig med kapital til å finansiere den planlagte veksten de nærmeste to årene.

Jørgen Christiansen
8. okt. 1998 - 12:38

Svenske IFS er en ung utfordrer i markedet for ERP-systemer (ressursforvaltningssystemer), hvor SAP, Oracle og Baan er markedsledere.

Selskapet har ekspandert kraftig de siste to årene etter oppkjøpet av konkurskandidaten Avalon i USA i 1996. I dag har selskapet kontorer i 30 land, 1500 ansatte og en forventet omsetning på over en milliard kroner i 1998.

De siste to årene har selskapet kjøpt seg inn i Danmark, Frankrike og Brasil. Videre geografisk ekspansjon fordrer nye oppkjøp og til det trengs det mer penger.

I utgangspunktet ønsket IFS å hente inne 510 millioner svenske kroner som skulle brukes til å styrke driftskapitalen og finansiere flere oppkjøp. På grunn av et tørt kapitalmarkedet er nå ambisjonene senket og selskapet henter i stedet inn 353 millioner svenske kroner. Emisjonene er garantert fulltegnet og emisjonsperioden løper fra 18. november til 4. desember.

IFS har allerede identifisert to oppkjøpskandidater hvor et antatt utlegg vil være på 100 millioner svenske kroner. I forbindelse med emisjonene uttaler selskapets ledelse at fremtidige større oppkjøp kan bli foretatt ved apportemisjon, eksterne lån eller separate rettede emisjoner.

IFS har i følge Gartner Group en veksttakt på 77 prosent siste år og 148 prosent per første kvartal 1998. Selskapet er rangert som nummer 12 internasjonalt i sin bransje, etter selskap som SAP, Baan, Peoplesoft og J.D. Edwards.

På kundelisten i Norge står selskap som Elkem, Telenor Bedrift, Kværner Oil & Gas, Norske Skog, NetCom, Oslo Lufthavn og Luftforsvaret.

IFS er notert på Stockholms Fondbørs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.