BEDRIFTSTEKNOLOGI

IFS-kjøp av EMS i boks

Den svenske ERP-leverandøren IFS AB har fått aksept fra 97,4% av aksjonærene i amerikanske EMS om overtakelse av selskapet til ,50 pr aksje. Dermed er IFS sitt fotfeste i USA sikret.

Pål Leveraas
22. okt. 1999 - 13:30

Svenske IFS la inn bud på EMS den 1 september, og aksjonærene ble da tilbudt 4,50 dollar pr aksje. Den totale kjøpesummen for selskapet blir dermed 200 millioner kroner.

Jan Moodh. <i>Foto:  Pål Leveraas</i>
Jan Moodh. Foto:  Pål Leveraas

- Vi gjorde en emisjon for kort tid siden, og hentet inn 384 millioner svenske kroner, blant annet for å finansiere dette oppkjøpet, sa IFS Norden-sjef Jan Moodh til digi.no da vi møtte ham i Malmø i forrige uke.

EMS er leverandør av forretningssystemer til produserende bedrifter på det amerikanske markedet og har mer enn 1.700 kunder blant Fortune 500 selskaper og mellomstore selskaper i USA.

Den svenske ERP-leverandøren, som slåss mot aktører som SAP AG og Baan, har hatt et svakt punkt i det viktige amerikanske markedet. Etter oppkjøpet er i det minste litt av ubalansen rettet opp, mener Jan Moodh.

Neste angrepspunkt for den aggressive svensken er Finland og Syd-Europa. - Vi er stadig på jakt etter oppkjøpskandidater i disse områdene, sier Moodh.

Mer om IFS:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.