IFS lanserer alt i Linux-drakt

Linux spiser seg raskt innover i det tyngre bedriftsmarkedet. Den svenske økonomisystemleverandøren IFS hopper nå på toget.

Linux spiser seg raskt innover i det tyngre bedriftsmarkedet. Den svenske økonomisystemleverandøren IFS hopper nå på toget.

Linux har raskt rukket å bli en svært viktig Internett-plattform, men nå sprer ssystemet seg også hurtig som plattform for bedriftenes eldre basissystemer. At Oracle - med sitt "lett" anstrengte forhold til Microsoft - har lansert Linux-versjoner av sine økonomisystemer, er kanskje ikke så overraskende, men nå følger andre etter.

Svenske IFS, som leverer komplette økonomisystemer til mellomstore og store bedrifter, drar i dag lakenet av en komplett Linux-linje. Selskapet har oversatt både basis-økonomisystemet og systemene for kunde-/salgsstøtte, lønn/personal, Internett-handel og logistikk/lager til Linux.

IFS-løsningen bruker RedHats versjon av Linux og er utviklet i nært samarbeid med Hewlett-Packard.

- Vi begynner å få en del spørsmål fra kundene, særlig etter hvert som stadig flere skal koble sammen sine Internett og økonomisystemer, sier Bjørn Windfeldt, markedssjef i IFS Norge til digi.no.

- På våre nedlastningssider ser vi ser større interesse for Linux-versjoner enn for Windows NT, forteller Harald Løvvik, markedssjef i Oracle Norge.

Til toppen