IFS: Tap selv om lisensinntektene økte 94 prosent

Med 94 prosent økning i lisensinntektene i siste kvartal, mener IFS de er verdens raskest økende på sitt område. Nedgang i konsulentinntekter gir likevel minus på bunnlinjen.

Med 94 prosent økning i lisensinntektene i siste kvartal, mener IFS de er verdens raskest økende på sitt område. Nedgang i konsulentinntekter gir likevel minus på bunnlinjen.

IFS selger forretningssystemer og e-handelsløsninger. Netto-omsetningen økte med 17 prosent til så vidt over en milliard svenske kroner i første halvår i år, sammenliknet med samme periode i fjor.

Lisensinntektene økte med 85 prosent på halvårsbasis, og med 94 prosent i andre kvartal. IFS fikk 200 nye kunder i første halvår.

Nedgangen på konsulentsiden - 7 prosent på halvårsbasis - forklares gjennom to forhold. For det første gjenspeiles en allmenn trend på markedet, der man kjøper nye systemer heller enn å oppgradere de gamle. Det andre som slår spesielt hardt ut hos IFS er økt brukervennlighet i de nye produktene, som gjør at kundene ikke trenger så mye hjelp for å sette dem i produksjon.

Konsernsjef Bengt Nilsson viser til at IFS beholder sitt tekniske forsprang ved å satse sterkt på produktutvikling. I disse dager lanseres IFS Applications 2001 med 500 større nyheter, deriblant bedriftsportalen Open Portal Framework. Postive reaksjoner på nyhetene fra toneangivende analytikere som Forrester Research og GartnerGroup gjør Nilsson sikker på at året 2000 skal gå i plus.

Det norske datterselskapet IFS har 245 medarbeidere. Konsernet har 3400 ansatte og 3000 kunder i 41 land.

Les mer om IFS:


IFS Norge fikk millionkontrakt innen ASP
IFS lanserer alt i Linux-drakt
IFS-kjøp av EMS i boks
ERP-markedet vil deles mellom komponenter og rammeverk
@IFS tilbyr forretningssystemer på månedsleie
IFS: Smidige komponenter fornyer forretningssystemene

Til toppen