BEDRIFTSTEKNOLOGI

@IFS tilbyr forretningssystemer på månedsleie

IFS har bygget opp et senter i Linköping i Sverige for å tilby forretningssystemet IFS Applications på månedsleie over Internett til kunder i hele Norden, forteller markedsansvarlig Bjørn Windfeldt.

Eirik Rossen
22. sep. 1999 - 13:09

Prisstrukturen på den nye tjenesten er ikke klar ennå. Ifølge Windfeldt vil parametrene for månedsleien gjenspeile hvilke funksjoner kunden velger, og hvor tungt de brukes.

IFS har arbeidet siden nyttår med å bygge opp senteret i Linköping som skal sysselsette et trettitalls medarbeidere. Tjenestene har fått @IFS som foreløpig arbeidsnavn, og vil kjøres i gang i løpet av fjerde kvartal.

- Tilbudet gjelder alle våre applikasjoner, understreker Windfeldt.

- Det omfatter både det som faller inn under begrepet "kjerne-ERP", altså økonomi, logistikk og material- og produksjonsstyring, samt tilleggsapplikasjoner som vedlikehold, prosjektstyring, kundehåndtering og personaladministrasjon. Tilgangen til tjenestene vil ikke være begrenset til standardnettlesere, men vil også kunne omfatte nye mobile terminaler, for eksempel WAP.

IFS mener den nye tjenesten gjelder alle som ikke ønsker å investere i egne ressurser for å drifte sine forretningssystemer, men finner det rasjonelt å overlate driften til spesialister.

- Denne gruppen omfatter helt nye kunder for oss, blant annet dem som hittil har vært for små til å investere i ERP.

Windfeldt ser for seg et utleiemarked for forretningssystemer der det blir hard konkurranse om kundene.

- Når kjernesystemene i bedriftens IT ikke lenger representerer store investeringer, vil det være langt enklere å bytte system.

Han sier at IFS kan levere de samme tjenestene gjennom fast linje for kunder som ikke ønsker å være avhengige av Internett til enhver tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra