iGroup satser på vertikale ASP-løsninger

Som en følge av den sterke kursnedgangen for Internett-aksjer, velger iGroup å reorganisere forretningsdivisjonene. Det blir mer fokus på vertikale løsninger, og portaldivisjonen legges ned.

Som en følge av den sterke kursnedgangen for Internett-aksjer, velger iGroup å reorganisere forretningsdivisjonene. Det blir mer fokus på vertikale løsninger, og portaldivisjonen legges ned.

Som vi skrev for noen dager siden, velger børsnoterte iGroup å restrukturere forretningsvirksomheten. De legger ned portaldivisjonen, som var en av tre forretningsdivisjoner, og velger i stedet fire helt nye forretningsdivisjoner: iSolutions, iTechnology, iStorage og Netshop.

- Fremover skal vi satse mer på vertikale B2B/ASP løsninger, sier avtroppende styreformann Rolv E. Heggenhougen til digitoday.no.

Som en følge av dette ble NetShop AS i løpet av høsten lansert i ny Broadvision-drakt for å personalisere sidene. Ifølge iGroup forventes det en omsetning på 70 millioner i år med et negativt resultat. Målsetningen er at Netshop skal bli Skandinavias ledende e-handelsbutikk.

iSolutions skal bli leverandør av infrastruktur med fokus på programvare til skandinavisk næringsliv. Inntektskildene skal være programvare og konsulenttjenester og utvikling og drift av egne heleide, nisjeorinterte ASP/B2B portaler hvor inntektsmodellen er basert på et fast kronebeløp per transaksjon eller en prosentsats på transaksjonsvolumet. Forventet omsetning i år 2000 er 20 millioner kroner. iSolutions vil bestå av HORECA ASP-portalen, iBooking ASP portalen, PrintStation ASP portalen og helseportalen medpuls.com. Altså vertikale nisjeportaler.

- Fremtidens ASP-leverandører vil være programvareselskapene selv! For å kunne forstå dette må man krympe verden ned til ett A4 ark og innse at det ikke er noen forskjell på en ledning som er en centimeter lang i en computer, eller en som er 10.000 kilometer lang. Det er ikke vanskeligere å oppdatere en fil hos Microsoft i USA enn det er å gjøre det samme internt på en datamaskin. Programvareleverandørene vil selvfølgelig ikke sitte selv med maskinparken, det vil de store som i dag "hoster" for selskap som Yahoo!, America Online osv sitte med.

Dette er et typisk forretningsområde hvor telekomselskapene vil være meget aggressive. Selskap som skal være "alt for alle" og hybridselskaper kommer ikke til å overleve i dette markedet. Ingen kan Microsoft bedre enn Microsoft! Inntektsmodellen vil være abonnement eller "tellerskritt" og det vil sikkert dukke opp selskap som kan levere en samlet faktura, sier Heggenhougen.

- Konsulentmarkedet kommer til å bli beintøft når selskaper som nå sliter lar sine ansatte gå. I den situasjonen er det en stor fordel for iSolutions at de har store kunder i sine søsterselskap i tillegg til de eksterne. iSolutions har også et unikt ASP-konsept og arbeider i dag med tre konkrete løsninger - alle med mikrotransaksjonsmodell hvor iSolutions mottar et fast beløp eller prosent per transaksjon.

iStorage er resultatet av fusjonen mellom Input As og Optical Storage. Selskapet vil omsette for omtrent 150 millioner kroner i år og målet for 2001 er 200 millioner. iTechnology blir leverandør av infrastruktur med fokus på maskinvare.

Til toppen