iinventure med stor emisjon

Rolv Heggenhougens iinventure tar sikte på å hente inn 70 millioner kroner i en emisjon som verdsetter selskapet til 450 millioner kroner.

Investor Rolv E. Heggenhougen og hans partnere sikter høyt med den kommende emisjonen i inkubasjonsselskapet iinventure. Rolv Heggenhougen er best kjent som styreformann i børsnoterte iGroup, men fra sin base i USA skal det hentes inn 70 millioner kroner til iinventure der Heggenhougen er største aksjonær med 40 prosents eierandel.

Prisen på iinventure er satt til saftige 450 millioner kroner.

- iinventure er et inkubasjonsselskap med base i Connecticut. Selskapet ble etablert i 1999 for å ta del i den store veksten innen e-commerce. iinventure skal hjelpe datterselskapene til å tilby tjenester innen business-to-business (B2B), business-to-consumer (B2C) og person-to-person (P2P). Selskapet skal være behjelpelig med startkapital, management, teknologi og operasjonell support til datterselskapene, som senere skal skilles ut gjennom en IPO (offentlig spredningssalg) eller oppkjøp, sier Heggenhougen til digitoday.no.

iinventure har allerede etablert etechnologycorp.com, UltraChina.com og givecash.com.

etechnologycorp.com ble etablert allerede i 1993 som ETCdirect, men skiftet navn til etechnologycorp.com i 1999. Selskapet tilbyr tradisjonelle internettjenster og systemintegrasjoner. Omsetningen i 1999 var på nesten 40 millioner kroner og selskapet hadde 30 ansatte.

UltraChina.com er et relativt nystartet selskap som tar sikte på å tilby konsulenttjenester og tekniske tjenester til amerikanske små- og mellomstore selskaper som skal inn på det kinesiske markedet, og kinesiske selskaper som skal inn på det amerikanske markedet. Inntektskildene skal komme fra abonnementtjenester, annonser, konsulenttjenester, web design og web hosting.

givecash.com tilbyr person-to-person (P2P) betaling over Internett:

- Det var i 1999 ideen ble unnfanget i etechnologycorp.com og vi sendte øyeblikkelig en patentsøknad til US Patent Office som vi håper å få svar på innen 12 måneder. Bankene mister allerede signikante forretningsområder til aktører som ikke har sin kjernevirksomhet innen investeringer og lån. Vi tar sikte på å ta en del av kaken på det siste kjerneområdet til bankene, nemlig betalingstjenster, sier Heggenhougen til digitoday.no.

givecash.com er planlagt å gå "live" i oktober.

- Fokus i selskapet er å markedsføre tjenestene for person to person (P2P) markedet. Dette kan for eksempel være auksjoner og "garasjesalg". Undersøkelser i USA tyder på at dette markedet er i størrelsesorden 200 milliarder dollar bare i USA. Av antatt 650 milliarder transaksjoner i USA, er trolig 10prosent av dette betaling mellom konsumentene. Dette ønsker vi å ta en "cut" av, sier han.

Som en del av prospektet kalkulerer iinventure med at de tre datterselskapene vil generere over 200 millioner dollar i inntekter om fem år.

Til toppen