Ikea åpner nettbutikk

Ikea.se har til nå bare vært en online varekatalog. Nå kommer også betalingsløsning.

Ikea  åpner nettbutikk

Ikea.se har til nå bare vært en online varekatalog. Nå kommer også betalingsløsning.

Ikea er butikken som alle nordmenn har et forhold til. Det svenske møbelkonsernet har gjort gründeren Ingvar Kamprad til en av verdens rikeste menn.

Bare i Norge alene, besøkes selskapets 5 varehus av 10,6 millioner mennesker på årsbasis. Totalt har selskapet 228 varehus fordelt på 24 land.

På tross av selskapets globale tilstedeværelse, og det at mange nordmenn kjører lange veier for å komme til butikken, har ikke Ikea fått på plass en skikkelig nettbutikk ennå.

Nå går svenskene foran og åpner nettbutikken ikea.se. Det blir sett på tilsvarende løsninger i Norge, men det er foreløpig uklart når det kommer hit.

Varene er lagt ut på den svenske nettbutikken, og man kan søke på de, men det er ikke mulig å kjøpe varen på nettet. Potensielle nettkunder blir isteden henvist til reise til nærmeste butikk for å kjøpe varen de er ute etter.

Det er det i ferd med å bli en endring på. DIBS Payment Services opplyser i en pressemelding at de har inngått avtale med Ikea om å levere betalingsløsninger for Ikeas nettside.

- IKEA er et enestående verdensomspennende foretak og jeg er veldig stolt av at de valgte oss som leverandører av betalingstjenester. IKEAs høye kvalitet på hjemmeside og katalog er et svært viktig element for vellykket handel via Internett, sier Eric Wallin, administrerende direktør i DIBS, i en pressemelding.

Fra og med høsten 2007 skal DIBS ta hånd om alle transaksjoner som blir gjennomført når IKEAs norske kunder kjøper varer på Internett.

Til toppen