Ikea lanserer halvsmart netthjelper

De fleste nettsider har bare et vanlige søkefelt for å hjelpe kundene. Ikea har gått et skritt videre.

De fleste nettsider har bare et vanlige søkefelt for å hjelpe kundene. Ikea har gått et skritt videre.

Møbelkjeden Ikea har ikke vært noen pioneerer på nettet og man kan fremdeles ikke handle på deres nettsider. Men nå har verdens største møbelkjede introdusert en ny og smartere løsning for å hjelpe kundene å finne frem på deres nettsider.

Kunder som nå går inn på Ikeas nettside kan trykke på "Spør Anna".

Anna er vår nye interaktive kundeservicemedarbeider. Hun kan svare på dine spørsmål. digi.no skrev nylig om edialog, et system som en rekke bedrifter har tatt i bruk. Der kobles man opp til en chatte-tjeneste med en medarbeider.

Men Anna er ikke noe menneske - hun er bare en animert figur som fronter et halvintelligent søkesystem. Systemet klarer åpenbart å trekke ord ut fra et spørsmål og gi et svar - selv om det ofte bare er halvgodt.

Målet med systemet er å redusere antall telefoner med 15 prosnt og antall eposter med 50 prosent, skriver idg.se. Anna er tatt i bruk på Ikea-nettsidene i 11 land og skal rulles ut over alle 44 språk Ikea har nettsider på.

Anna er ikke noen perfekt kundehjelper, det skal ikke så mye til for å sette henne fast. digi.no lurte på om vi var i kontakt med ekte person eller ikke. "Hva slags spørsmål kan du svare på" ble besvart med "Jeg forstår ikke spørsmålet ditt".

Spørsmål som "har dere grønne puter" besvares med å vise en side med hvite sengeputer. Spør du om mål, farger eller noe annet om "Billy" hyller, ledes du til denne siden. Men noen spørsmål besvares mer intelligent.

Når digi.no skriver "Jeg mangler skruer til Billy hylle" får vi en forklaring og vises til en kundekontaktside som lover svar - fra en ekte person.

Til toppen