Ikea søker IT-folk

Rekrutterer utviklere til ny løsning for netthandel, med Norge som pilotland.

27. juli 2011 åpnet Ikea sitt 38. varehus i USA, i Centennial, Colorado. Verdens største møbelkjede har valgt Norge som pilotland for en ny nettbutikkløsning, og skal rekruttere norske IT-folk til å stå for prosjektet.
27. juli 2011 åpnet Ikea sitt 38. varehus i USA, i Centennial, Colorado. Verdens største møbelkjede har valgt Norge som pilotland for en ny nettbutikkløsning, og skal rekruttere norske IT-folk til å stå for prosjektet. (Bilde: Matthew Staver/Bloomberg via Getty Images / All Over Press)

Rekrutterer utviklere til ny løsning for netthandel, med Norge som pilotland.

I Sverige og en del andre land har møbelkjeden Ikea supplert sine fysiske varehus med nettbutikker. Først nå lover Ikea at også ikea.no skal bli nettbutikk.

– Norge blir pilotland for en ny plattform som skal rulles ut globalt, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Ullebust i Ikea Norge til digi.no.

Den nye plattformen skal ta hensyn til tilbakemeldinger Ikea har fått på de eksisterende løsningene. Tilbakemeldinger fra brukere av den nye norske nettbutikken skal bidra til at den globale løsningen blir så god som mulig. 92 prosent av alle innbyggere i Norge har nettilgang, og 79 prosent er daglige brukere. Det betyr at norske tilbakemeldinger bygger på solid erfaring og sammenlikningsgrunnlag.

En annen grunn til at Norge er valgt, er at Ikea sårt trenger en nettbutikk i landet: 40 prosent av alle husholdninger ligger utenfor de primære markedsområdene til dagens varehus.

Ullebust bekrefter at Ikea ikke vil stå for utviklingen alene, men har valgt ut eksterne partnere til prosjektet. Hvilke disse er, ønsker Ikea ikke å bekjentgjøre.

Ikea skal selv stå for å rekruttere utviklere til prosjektet. I oppstartfasen skal det ansettes syv IT-folk. Kommunikasjonssjef Camilla Lindemann sier det dreier seg om en prosjektleder, samt «alt fra digitale eksperter og utviklere til spesialister på netthandel og kundeservice, og shopkeepere for netthandelen».

Til toppen