BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke ADSL til Ola Dunk

Mens svenskene ligger helt i front i Europa og gjør ADSL-teknikken tilgjengelig for privatkunder, mener Telenor at vanlige privatabonnenter får sitt behov dekket med ISDN. Telenor mener ADSL er et tilbud til småbedriftsmarkedet.

Therese Werenskiold
30. apr. 1998 - 11:41

Telenor Nett, Telenor Nextel og Telia Norge samarbeider om et ADSL-forsøk i Oslo. Femti testkunder skal være med på prøveprosjektet, hvorav ti er Telenor-ansatte. De resterende 40 testkundene er småbedrifter. Alle kobles opp i løpet av mai.

- Vi har flere leverandører som vi tester ut i forbindelse med prøveprosjektet, og endelig valg er ikke foretatt, sier informasjonssjef i Telenor Nett, Lise Gullberg, til digi.no.

Telenor mener ADSL er et tilbud til småbedriftsmarkedet. Når det gjelder vanlige privatabonnenter, mener Telenor de aller fleste får sitt behov dekket med ISDN.

- For vanlige hjemmekontor er ISDN det riktige tilbudet, opplyser Gullberg.

- Det at Sverige nå kan tilby ADSL til privatkunder må ikke tolkes som at Sverige er "lenger framme" enn Norge. Det er ikke tilfelle; Norge har større funksjonalitet i nettet, og dessuten tilbyr ikke Telia i Sverige ISDN til alle. Det er ikke et generelt tilbud til privatmarkedet, slik som i Norge, sier Gullberg til digi.no.

Det norske ADSL-prosjektet forventes å gå ut året. Hvis ADSL-testen blir vellykket vil Telenor bygge ut ADSL i takt med etterspørselen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.