Ikke bare Telenor slåss med russerne

Det er ikke bare Telenor som slåss om eierandeler med russiske Alfa. Nå har Telia-sjef Anders Igel gått til sak:

Det er ikke bare Telenor som slåss om eierandeler med russiske Alfa. Nå har Telia-sjef Anders Igel gått til sak:

Det er på mobilsiden verdiene nå ligger og de store mobilaktørene slåss om eierskap i flere selskaper i mindre utviklede land, for det er her veksten skjer.

Telenor vurderer nå sine valg etter å ha tapt en styre-kamp i russiske Vimpelcom mot den russiske hovedeieren Alfa Group som eies av oligarken Mikhail Friedman. Og Telenor er ikke alene om å slåss mot Friedman.

TeliaSonera har lenge forsøkt å kjøpe seg opp i det tyrkiske mobilselskapet Turkcell og mener at de hadde inngått en avtale med den tyriske finansgruppen Cukurova om å kjøpe deres 27 prosent av Turkcell for 22 milliarder svenske kroner.

Men i går fikk TeliaSonera beskjed om at Cukurova har inngått en avtale med Alfa Group om salg av 13,2 prosent av Turkcell-aksjene til dem i stedet. TeliaSonera arbeider nå med å kartlegge forskjellige muligheter for å få reversert avtalen.

TeliaSonera har allerede saksøkt Cukurova for avtalebrudd. TeliaSonera får støtte fra sin største eier, den svenske stat og næringsminister Thomas Östros.

Tyrkia kan komme under et press i saken, for TeliaSonera-saken kan bli en test på rettsystemet i et land som ser sin EU-søknad blir stadig mer usikker.

Til toppen