Ikke behov for nordisk telekjempe

Det blir neppe noen nordisk telekjempe med Telia, TDC (Tele Danmark) og Sonera med det første, skal en tro konsernsjef i TDC, Henning Dyremose.

Det blir neppe noen nordisk telekjempe med Telia, TDC (Tele Danmark) og Sonera med det første, skal en tro konsernsjef i TDC, Henning Dyremose.

I et intervju med Reuters sier Henning Dyremose at han ikke ser behovet for en nordisk telefusjon. - Det er galt å tro at en vekstrategi for et teleselskap må være geografisk, sier han.

I mai ble det kjent at Telenor var i samtaler med TDCs amerikanske hovedeier SBC, med utgangspunkt i de amerikanske eiernes signaler om at en ønsket å selge seg ned. Samtalene ble avbrutt da de ble offentlig kjent.

Men for TDC fortsatte spekulasjonene da selskapet ble knyttet til et stort nordisk telekonsern som angivelig Telia ville arrangere rundt seg med TDC og finske Sonera som partnere. Lysten for å etablere et slikt konsern har kjølnet proposjonalt motsatt av sommerens temperaturer, i hovedsak fordi verdien på alle selskapene som skulle med i en slik fusjon fortsatte å falle.

Dyremose legger i realiteten ballen død, og konstaterer at de fire store nordiske teleselskapene alle arbeider etter hver sin internasjonale strategi, med varierende grad av suksess.

Telia har Norden og Baltikum som hovedsatsingsområde, Sonera har satt seg i dyp gjeld etter investeringer i europeiske UMTS-lisenser, Tele Danmark har kjøpt selskaper forsiktig i Øst-Europa og Tyskland, mens Telenor handler i Norden, Øst-Europa og Sør-Øst Asia.

Til toppen