- Ikke del ut Microsoft Access til ansatte

Gartner kommer med et oppsiktsvekkende råd til IT-sjefene: Ikke gi brukerne dine Microsoft Access. Her er hvorfor:

Gartner kommer med et oppsiktsvekkende råd til IT-sjefene: Ikke gi brukerne dine Microsoft Access. Her er hvorfor:

Under en presentasjon om forskjellene mellom Linux/OpenOffice og Windows/Office ved Gartners europeiske toppmøte her i Barcelona i dag morges, presenterte senior-analytiker Brian Gammage et oppsiktvekkende råd til de tilstedeværende IT-sjefene.

Rådet dreier seg om Access, som følger med i Pro-versjonen av Microsoft Office. Programmet lar sluttbrukere lage enkle databaser med fritt utformede skjermbilder.

- Ikke del ut Microsoft Access til brukerne dine. Det dukker opp et ras av ad-hoc-programmerte applikasjoner rundt på lokale PCer i organisasjonen som du har null kontroll over, påpekte Gammage til IT-sjefene og hintet mot at mangelen på en database er en av fordelene med OpenOffice.

digi.no fikk en prat med Gammage etter presentasjonen, hvor vi fikk han til å utdype sine meninger.

- Brukerne tar i bruk Access for å programmerer løsninger de selv har bruk for, for eksempel et eget kunde-oppfølgingsystem, men dette skaper masse problemer, mener Gammage og lister opp blant annet følgende problemer: manglende deling, manglende backup, behov for å samle inn og bruke slike data sentralt, mangel på kvalitet og planlegging av systemet.

Brukere kan ikke ha lov til dette - trenger man en trenger løsninger, må man gå gjennom IT-sjef og få laget en løsning, som i det minste er sentralt plassert og godkjent av IT-avdelingen.

Det store antallet Access-applikasjoner er en viktig sperre for organisasjoner som vurderer andre Office-alternativer, blant annet gratispakken OpenOffice, påpeker Gammage.

Til toppen