BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke ekte bredbånd på mobilen

Forventningene om ekte bredbånd på mobilen neste år er sterkt overdrevet, mener Gartner.

8. nov. 2004 - 10:07

Ericssons løfte om ekte bredbånd på telefonen holder ikke. Selskapet er i ferd med å bryte nok et løfte, mener Gartner.

Neste år kommer en teknologi kalt HSDPA som ifølge Nokia, Ericsson og Motorola vil gi UMTS langt større båndbredde. Ericssons konsernsjef Carl-Henric Svanberg har lansert muligheten for en hastighet på mobilen på opp til 14 megabit per sekund. Men det spørs om dette kun er en teoretisk mulighet som kun er mulig å oppnå i forskningsmiljøet, mener en Gartner-analytiker.

- HSDPA er en veldig lovende teknologi, men jeg ser en stor risiko for at vanlige brukere får helt feilaktige forventninger. Husk hva som skjedde med 3G. Folk ble lovet 2 megabit per sekund og ble skuffet når teknikken ikke levde opp til det. Nå holder man på å gjøre samme feil igjen, sier Gartners telekomanalytiker Jason Chapman til Dagens Industri.

    Les også:

Han tror også inntektene kan bli mindre enn det Ericsson håper på, ifølge DI. I teleselskapet Tele2 tror man heller ikke at inntektene og kapasiteten kan bli like stor som leverandørene har varslet.

- Jeg er ikke sikker på at man kan få ut det leverandørene håper på, sier Karl-Johan Nybell, som er ansvarlig for produkter og tjenester i Tele2 ifølge DI.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.