BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke engelsk Explorer med norsk Windows!

I en kommentar til digi.no's dekning av brukerproblemer med nettleseren Internet Explorer 4.0, advarer Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge mot å blande engelsk Explorer med norsk Windows.

Eirik Rossen
8. okt. 1997 - 17:02

- Dette er beskrevet i readme-filer og under installering, understreker Seierstad. - Kjører man norsk Windows vil ikke engelsk Internet Explorer (IE) virke 100 prosent. Det som ikke fungerer er aktiv-desktop og integrering med filbehandler.

Seierstad anbefaler derfor å vente til slutten av måneden når den norske IE4 blir klar. Han viser ellers til at både datapresse og markedsanalytikere har gjennomgående svært positive holdninger til IE4.

En digi.no-leser som har positive erfaringer med IE4 er Geir A. Bergsløkken i firmaet Software Innovation. Han kjører IE4 på sin arbeids-PC, uten Desktop Update.

- Jeg har hatt én krasj i IE4 i løpet av den siste uken, og jeg er ikke sikker på om IE4 "egentlig hadde skylden". Jeg skal være enig i at installasjonsprogrammet ikke er helt bra. Det er nå alt for tungvint å sette opp komponenter etter at du har fått installert selve IE4. Dette burde Microsoft fikse så snart som mulig. Men det virker...

Bergsløkken mener at PC-ens status ved installasjon kan være årsaken til problemene som mange møter. Han har laget en liten spørsmålsliste hvis du vil sjekke ditt eget system:

  • Har du installert mange demoer, freeware og annet som ikke er gjennomtestede applikasjoner?
  • Har noen av disse oppført seg rart?
  • Har du fjernet applikasjoner uten å kjøre uninstall eller har uninstall vært utilgjengelig for visse applikasjoner?
  • Har en tidligere applikasjon krasjet under installasjonen?
  • Har du sjekket/defragmentert harddisken? Kan det være en feil på harddisken?
  • Har du siste Service Pack av NT (SP3)?
  • Har du siste oppdatering av Windows 95?

Etter min erfaring er punktet om harddisken svært viktig. Verktøyene Bergsløkken viser til, befinner seg under Systemverktøy i Tilbehør (Accessories) på Program-menyen i Windows 95. Kjør Diskscanning og Diskdefragmentering med jevne mellomrom, og særlig foran en så omfattende operasjon som en installasjon av et program på mange titalls megabytes. Og husk å sikkerhetskopiere disken slik at du kan gjenopprette status quo ante dersom det skulle gå galt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.