Ikke f... om Microsoft kjøper Yahoo

Steve Ballmer ga Yahoo det endelige dødsstøtet.

Ikke f... om Microsoft kjøper Yahoo

Steve Ballmer ga Yahoo det endelige dødsstøtet.

I går innledet Steve Ballmer på Microsofts årlige aksjonærforsamling.

I kraftfulle vendinger slo han fast at Microsoft absolutt ikke er interessert i å kjøpe Internett-giganten Yahoo.

– Vi har gått videre, sa Ballmer, ifølge pressereferatene.

Ballmer og Microsoft har gitt liknende signaler flere ganger i høst. For noen dager siden meldte Jerry Yang at han går av som toppsjef i Yahoo. Dette tente et nytt håp hos Yahoos aksjonærer, som er bitre over at Yang i våres avslo å selge Yahoo til Microsoft for 47,5 milliarder dollar.

Den kategoriske avvisningen til Ballmer er et endelig dødsstøt for ethvert håp om at Microsoft vil overta Yahoo.

Markedet reagerte momentant. Yahoo-kursen stupte 21 prosent, til 9,14 dollar. Det innebærer at Yahoos markedsverdi nå har sunket under 13 milliarder dollar.

Ballmer understreket at det ikke pågår samtaler mellom Microsoft og Yahoo. Samtidig gjentok han at et samarbeid mellom Microsoft og Yahoo, fokusert på søk, er en «interessant mulighet».

En pågående lederflukt fra Yahoo kan svekke muligheten for slikt partnerskap. I går bekreftet Yahoo at visepresidenten med ansvar for søketeknologi, Sean Suchter, er i ferd med å forlate selskapet.

Under Jerry Yang prøvde Yahoo å dra veksler på striden mellom de to beilerne, Google og Microsoft. Nå står de igjen med svært begrensede muligheter: Google har trukket seg fra det planlagte annonsepartnerskapet, og muligheten for å innkassere på Microsofts interesse for søketeknologien virker ikke spesielt nært forestående.

    Les også:

Til toppen