JUSS OG SAMFUNN

Ikke fått med seg poenget

Øystein Kvistad har ikke fått med seg poenget, skriver Christian Jørgensen i et svar til Øystein Kvistads kommentar til Chr. Jørgensen ...

Christian Jørgensen
8. mars 1999 - 09:23

Kort forklaring:

1. Jeg er fullstendig klar over forskjellen mellom Internett og WWW (eller verdensveven). Innlegget var ment som en kommentar til redaksjonen og ikke for publisering. Var det fra begynnelsen meninga at det skulle publiseres, hadde jeg selvfølgelig lest gjennom det jeg skrev både en og to ganger.

2. Da hadde jeg også unnlatt ord som fehuer etc. Dette ba jeg redaksjonen editere vekk/skrive om når de foreslo å publisere innlegget. (Det et tross alt lite objektivt)

3. Jeg hadde heller ikke dratt inn kommentarer om ny-norsken. Har heller ikke mye med saken å gjøre, og ja, jeg regner med at utrykk som "fjøslatin" og "talefeil" er viden kjent i landet.

4. Det ser ut som Øystein Kvistad ikke har fått med seg poenget med det jeg skrev. Det å harselere over at jeg ikke setter pris på ny-norsk har, etter min mening, lite å gjøre med fornorskingen å gjøre.

5. De-facto standarder og demokrati har MYE med hverandre å gjøre. Flertallet bestemmer. Hadde ikke flertallet godtatt det som er blitt en de-facto standard, hadde det aldri blitt en standard.

6. Enig, Windows er ikke det beste (teknisk) operativsystemet. Men, det er det de fleste vil ha. Hvorfor: det har mange andre kvaliteter. I forhold til UNIX (ikke LINUX) er det rimelig. I forhold til alle UNIX (og LINUX) varianter er det usansynlig mye enklere å bruke. Det er lett tilgjengelig, og storparten av all software skrives og tilpasses Windows. Det i seg selv er en kvalitet som gjør at folk vil ha dette OS'et. Mange andre har forsøkt seg. OS/2 er et godt eksempel. Dette var til og med et samarbeidsprosjekt i begynnelsen, mellom Microsoft og IBM. Etter bruddet, fullførte IBM OS/2 og Microsoft lagde Windows NT. Hvor ble det av OS/2 tro? Linux er på banen! HURRA! Jeg benytter Linux selv, men selv etter noen år i bransjen, og enda fler foran pc'n, må jeg inrømme at jeg synes Linux er vanskelig å bruke. Men det er sånn man lærer, fikle med systemet til man kan det. Det er tross alt ikke mange kurs på Linux ute å går.

Jeg har ikke noe imot en diskusjon på dette temaet, snarere tvert imot. Men innlegget til Øystein Kvistad synes i alle fall jeg er totalt bomskudd. Jeg skal ikke gå videre inn på det, bortsett fra å si at det er

fornorskingen som var temaet her, ikke stoltheten til Ivar Aasens tilhengere.

Hilsen

Mannen som enkelte ikke vil drømme å kalle en saueskolt.

(a.k.a. Christian Jørgensen)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.