BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke flertall for ny mobilstandard

Onsdagens avstemming i den europeiske standardiseringsorganisasjonen ETSI, gav ikke tilstrekkelig flertall for noe alternativ. Ericsson og Nokias forslag fikk så vidt over 61 prosent, men måtte ha hatt minst 71 prosent for å bli vedtatt som ny mobilstandard.

Frode Eriksen
28. jan. 1998 - 18:44

Møtet i ETSI (European Telecommunications Standards Institute) fortsetter torsdag.

Neste generasjon mobilsystem, som blant annet skal gjøre det mulig med overføring av store datamengder, slik at en for eksempel kan se levende bilder, er av mange sett på som gyllen mulighet til å komme fram til en felles, internasjonal mobilstandard.

Forslaget til Ericsson og Nokia, som blant annet støttes av japanske NTT, mislyktes å bli standardiseringsorganisasjonens forslag til hva Europa skal legge fram når den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU), møtes mot slutten av året for å gjøre et endelig vedtak i saken. Forslaget fikk 58 prosent av stemmene på ETSI-møtet i Madrid før jul.

- Selv om forslaget fikk flest stemmer onsdag ettermiddag med 61,1 prosent, er ikke dette nok til å bli ansett som en vinner i avstemmingen. Da kreves det minst 71 prosent oppslutning, sier talskvinne for ETSI, Beverley Wing, til nyhetsbyrået Bloomberg.

Diskusjonene vil fortsette onsdag kveld og torsdag slik at de 2000 medlemmene i organisasjonen har enda en sjanse til å bli enige, og kan dra fra Paris med en vedtatt standard til neste århundres mobilstandard.

Mot Ericsson og Nokia står et forslag fra en industrigruppe som blant annet teller Siemens og Alcatel Alsthom. Dette forslaget fikk 42 prosent på en sondering på et ETSI-møte i Madrid før jul.

Neste generasjons mobilsystem (3G) skal kunne ta unna 40 ganger den datstrømmen som dagens mobilsystemer er designet for.

Før Paris-møtet ble det også klart at Ericsson og Nokia hadde klart et kompromissforslag sammen med Siemens og Italtel som kunne tas fram om en ikke ble enige i de innledende avstemmingene.

digi.no følger standard-møtet i Paris, og vil komme tilbake med siste nytt så snart delegatene har vært igjennom nye avstemminger torsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.