Ikke for sent å søke på IT-studier

Søknadsfristen ved de fleste høyskoler og universiteter gikk ut 15. april, og noen erger seg kanskje over at de ikke fikk bestemt seg i tide. Men det er ikke for sent ennå.

Det er fortsatt mulig å søke på IT-studier ved enkelte høyskoler og fort få vite om man kommer inn.

Blant utdanningsstedene som ikke har søknadsfrist er Den Polytekniske Høgskolen. Denne praktiserer fortløpende opptak inntil studiene er fulle.

- Vi har valgt ikke å være en del av samordnet opptak, forteller rektor Bjørn Hanssen ved DPH.

I stedet kan man søke direkte til høyskolen og fortløpende få tilbud om plass helt frem til studiestart. DPH opplyser i en pressemelding at enkelte studier fylles fort opp. Ved DPH Oslo ble det allerede i midten av april ventelister til det tre-årige diplomstudiet i IT, mens det fortsatt finnes muligheter for plass ved DPH Bærum, Bergen og Stavanger, samt ved deltidsstudiene.

Ønsker man å bli høgskoleingeniør innen datateknikk, finnes det imidlertid ledige plasser også ved DPH Oslo.

Bjørn Hanssen mener at fortløpende opptak gjør det lettere for de unge å planlegge fremtiden.

- De trenger ikke å gå i det uvisse frem til 25. juli. I stedet får de i løpet av et par uker vite om de har kommet inn eller ikke, og kan planlegge fremtiden deretter. De slipper å bekymre seg over at de kanskje også burde ha søkt på andre studier, skoler, eller rett og slett fått seg jobb i stedet. De får også langt bedre tid på seg til å forberede finansiering og flytting til studiestedet, om det er nødvendig.

Høyskolen praktiserer fortløpende opptak på alle studier.

Litt om hva du kan vente deg når du er ferdig:


Nettverk- og webferskingers begynnerlønn
IT-ferskingenes begynnerlønn
Lønnsoversikt for IT-bransjen
Lønn, penger, cash, spenn, bols, gryn..

Til toppen