JUSS OG SAMFUNN

Ikke forlik i Aarønæs-saken

Frilanseren Lars Aarønæs, som krever 680.000 kroner av bladet Kampanje for artikler som er lagt på Internett uten hans samtykke, ble ikke enig med Hjemmet Mortensen i Forliksrådet.

Morten Øverbye
11. apr. 1997 - 14:30

- Det var skuffende, sier Aarønæs til digi:media etter at møtet i Forliksrådet tirsdag denne uken ikke førte partene nærmere hverandre. Ifølge Aarønæs hadde partene helt ulike oppfatninger av situasjonen.

Aarønæs som har skrevet artikler for fagbladet Kampanje i en årrekke, oppdaget ved en ren tilfeldighet at hans artikler var blitt lagt ut på Internett i forbindelse med at bladet gjorde sitt redaksjonsarkiv tilgjengelig der. Da Kampanje ikke hadde innhentet tillatelse eller tilbudt honorar før artiklene ble lagt ut på Internett, krever Aarønæs 680.000 kroner i erstatning.

- Vi har ført denne saken for å vise at det ikke er noen forskjell på opphavsrett på Internett og en hvilken som annen opphavsrettslig sak, sier Aarønæs.

Utover dette ønsker han ikke å si for mye så lenge saken føres, men han har likevel et håp om å komme til enighet med Hjemmet Mortensen før det eventuelt blir tatt rettslige skritt i saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra