BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke godt nok fra AMD

For kvartalet som endte 29. juni, viste AMD et beskjedent overskudd på i underkant av ti millioner dollar. Til tross for resultatvekst de siste fem kvartaler, er amerikanske analytikere skuffet.

Eirik Flaa
9. juli 1997 - 13:35

AMD omsatte for 595 millioner dollar i andre kvartal, mot 455 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Overskuddet for perioden var på i underkant av ti millioner i forhold til et tap på i underkant av 35 millioner dollar første kvartal i fjor. Også i forhold til første kvartal 1997 er omsetning og resultat forbedret.

Mye av veksten skyldes den nye K6-prosessoren som er solgt i 350.000 eksemplarer siden introduksjonen 2. april. Dette utgjorde i 100 millioner dollar i inntekter, et tall som trolig vil øke dramatisk neste kvartal.

- Vi har konvertert all produksjon av Microsoft Windows kompatible prosessorer over på AMD-K6 MMX prosessorer. Vi følger skjema til målsettingen om å produsere millioner av enheter i andre halvår 1997, sier AMDs toppsjef W.J. Sanders III.

Amerikanske analytikere hadde likevel håpet på et bedre resultat fra California-selskapet. Mens avkastningen per aksje lå på 0,07 dollar, lå forventningene i markedet på 0,22 dollar (First Call consensus estimate). Intel får mye av skylden for at resultatet er svakere enn ventet.

- Intels priskutt i lavende-segmentet har ødelagt mye, sier en analytiker til nyhetstjenesten ZDNET.

Blant AMDs øvrige forretningsområder, er flash-minne-produksjonen som har hatt det tøffest. Dette markedet har siste kvartal vært utsatt for sterkt prispress.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.