RESULTATERFINANS

Ikke grunn til kredittkort-angst

En undersøkelse om e-handel utført av eForum viser at angsten for svindel med kredittkort er overdrevet. 44 prosent mener det ofte forekommer svindel, mens bare 3,5 prosent har blitt svindlet.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. juni 2001 - 09:35

Det er flere som har vunnet i lotto enn de som har blitt utsatt for kredittkort-svindel via netthandel. Det viser en undersøkelse som er utført av eforum.no, en interesseorganisasjon for blant annet e-handlesbedrifter.

Halvparten av de undersøkte i spørreundersøkelsen mener at det ikke er trygt å bruke kredittkort på nettet, og 44 prosent mener det svindles ofte med kredittkort via nettet.

Det er bare 3,5 prosent av alle de spurte i undersøkelsen som har blitt eller kjenner noen som er blitt svindlet ved bruk av kredittkort over Internett. Svindel over Internett utgjør 16 prosent av den totale svindelen med kredittkort, mens tre ganger så mange har blitt svindlet på besøk i utlandet, skriver eForum i en pressemelding.

Undersøkelsen fant også at ni av ti vil ha en merkeordning for tryggere handel på nettet. Særlig Nsafe-ordningen blir trukket frem. 640 personer ble intervjuet i undersøkelsen.

- Undersøkelsen viser at det blant publikum er stort behov for å bli bedre informert om rettigheter og klageordninger på Internett, men at tiltroen til e-handel og Internett øker dramatisk sammen med tillitsskapende tiltak som for eksempel Nsafe, sier Agnes Beathe Steen Fosse, leder for eForum i en pressemelding.

eForum og forbrukerrådet samarbeider blant annet om merkeordningen Nsafe, som nettbutikker kan bli en del av om de oppfyller kravene.

Ifølge undersøkelsen kan det lønne seg. Hele 87 prosent av de spurte sier at de foretrekker å handle i Nsafe-merkede nettbutikker, mens 58 prosent sier at de er enige at merkeordninger som Nsafe gjør netthandel tryggere.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.