Ikke helt hjemme i Facebook Home

Mobilsatsingen kunne ha fått en bedre mottakelse.

Facebook Home kan tas i bruk av enkelte Android-brukere. Men førsteutgaven har fått en heller dårlig mottakelse.
Facebook Home kan tas i bruk av enkelte Android-brukere. Men førsteutgaven har fått en heller dårlig mottakelse. (Bilde: Facebook)

Mobilsatsingen kunne ha fått en bedre mottakelse.

Facebooks nye og omfattende mobilapplikasjon til Android, Facebook Home, ble gjort tilgjengelig i Google Play Store fredag i forrige uke. Men riktignok bare til mobiltelefonene HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III og Samsung Galaxy Note II og foreløpig kun til amerikanske brukere.

Facebook Home er i praksis en «launcher», det brukergrensesnittet som vanligvis møter Android-brukerne og hvor applikasjoner og widgets gjøres tilgjengelig. Facebook Home er ikke overraskende veldig orientert rundt Facebook-innhold. Alt annet settes mer i skyggen.

Foreløpig har et sted mellom 100 og 500 tusen brukere lastet ned Facebook Home. Av disse har nesten 4000 gitt en tilbakemelding om appen i Google Play Store. Det er dreier seg på ingen måte om noen unison hyllest.

Riktignok er det nesten 700 av de 4000 som har gitt Facebook Home fem av fem mulige stjerner, men gjennomsnittskarakteren er 2,4. Det er sjelden apper med så lav er noe vits i å laste ned.

Årsaken til den lave karakteren er at nesten halvparten (1850) i skrivende stund har gitt Facebook Home bare én stjerne, som er den laveste karakteren som er mulig å gi. Det skyldes nok ikke først og fremst at Facebook Home ikke virker, men at den ikke tilbyr annet enn det som har blitt lovet. Blant annet klager flere over at den ikke har noen støtte for tredjeparts widgets. Men slik støtte ble da heller ikke lovet på forhånd.

Blant funksjonaliteten i Facebook Home er en egen visning av varslene som Android normalt tar seg av selv. Enkelte klager over at denne visningen er mangelfull og at blant annet tapte anrop ikke vises. Andre mener at selve telefonfunksjonaliteten gjøres langt mindre tilgjengelig.

I motsatt ende av skalaen forteller brukere at Facebook Home er enkel og intuitiv å bruke, og at integrasjonen med SMS fungerer godt.

Konklusjonen er nok er at Facebook Home ikke er noe alle vil trives med. Ønsker man å skifte ut brukergrensesnittet på Android-mobilen, finnes det nok av andre launchere som man kan teste ut.

    Les også:

Til toppen