BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke imponert over 333 MHz-brikken

Sony vil ikke inkludere Intels 333 MHz Pentium II-prosessor i sin PC-familie Vaio. Årsaken skal være at ytelsesforskjellen i forhold til de rimeligere modellene av prosessoren er for liten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. jan. 1998 - 11:21

- Vi tror en ytelsesøkning på bare 11 prosent vil være vanskelig å selge til kundene, sier en talsmann for Sony Electronics til Computer Retail Week. Enkelte norske forhandlere opererer med prisforskjeller på over 30 prosent mellom 300 og 333 MHz-brikkene, noe som altså er langt mer enn ytelsesforskjellen.

Sony tilbyr i dag stasjonære PC-modeller med alle de andre Pentium II-utgavene, samt 200 og 233 MHz Pentium MMX.

Sony vil trolig vente til Intel introduserer raskere prosessorer før selskapet utvider prosessorutvalget til sine PC-er. Kilder ved Intel som Computer Retail Week har vært i kontakt med, forteller at Intel planlegger å lansere en 350 MHz- og en 400 MHz-utgave av Pentium II den 15. april. Disse vil brukes i systemer basert på en 100 MHz systembuss.

Dagens systembuss for Pentium II har en klokkehastighet på 66 MHz, så økningen vil tydelig merkes, ikke minst nå det gjelder multimedia-applikasjoner som programvarebasert DVD og grafikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.