FORBRUKERTEKNOLOGI

Ikke last ned Firefox 3 ennå

Firefox 3 kan ha blitt sluppet før tiden, men det er flere grunner til å vente til i kveld.

17. juni 2008 - 14:06

Mozilla skal lansere Firefox 3 i dag, men det skal etter planen ikke skje før klokken 19 i kveld, norsk tid (10 am PDT).

    Les også:

Men allerede nå hevder mange at den ferdige versjonen av Firefox 3 er blitt lagt ut på Mozillas ftp-server og speilinger av denne. Belastningen på Mozillas ftp-server er så stor at mange vil slite med å få tilgang.

På serverne finner man katalogen "firefox/releases/3.0/", og under her finner man installasjonsfiler for Firefox 3 på en rekke språk til både Windows, Linux og Mac. Mange mener dette er den endelige versjonen, og det kan godt være at disse har rett.

Det som taler for, er at filene ikke inkluderer noe annet versjonsnummer i navnet enn "3". På de samme serverne, for eksempel i mappene for lanseringskandidat 3 (RC3), er "RC3" inkludert i filnavnet.

Det som derimot taler imot, er dateringen av filene, den 11. juni i år. Denne er den samme som på RC3-filene, og RC3-utgaven kom denne dagen. Nå er det jo slik at det trolig ikke er noen praktisk forskjell på RC3-utgaven og lanseringsversjonen, så det er ikke umulig at filene rett og slett har blitt kopiert og døpt om. Men ser man på utgivelsesplanen, står det at de endelige installasjonsfilene skal pakkes om og signeres den 13. juni. Dermed kan det virke som om filene på serverne er for gamle.

Nå skjer det sikkert ikke noe galt for en selv, dersom man velger å laste ned allerede nå, men i de samme mappene som filene finnes, ligger det en HTML-fil hvor Mozilla ber brukerne om ikke å laste ned disse filene. De er nemlig beregnet for testere.

Mozilla skriver videre at nedlasting av disse filene direkte, vil kunne skade stiftelsens muligheter til å distribuere den nye utgaven av Firefox effektivt. I tillegg vil denne nedlastingen ikke bli regnet med i stiftelsens forsøk på å sette en Guinness-rekord for mest nedlastede programvare på ett døgn.

Brukere som ønsker å bidra i rekordforsøket, bør derfor vente til klokken 19 i kveld. Da skal Firefox 3 gjøres tilgjengelig på denne siden. Samtidig skal brukere som har meldt sin interesse i å bidra til rekordforsøket, motta en e-postmelding med instruksjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.