Ikke like forelsket i Cell lenger

Det har blitt ført seriøse fusjonssamtaler mellom USWeb/CKS og svenske Cell. Etter at Cell fusjonerte med Linné, dalte interessen drastisk hos USWeb.

Det har blitt ført seriøse fusjonssamtaler mellom USWeb/CKS og svenske Cell. Etter at Cell fusjonerte med Linné, dalte interessen drastisk hos USWeb.

I USWeb CKS bekrefter ansvarlig for den nordiske satsingen, Pål Roppen, at det har vært ført samtaler med Cell, men at fusjonsplanene nå har endret seg.

- Det er samtaler som startet med Cell før dealen med Linné ble gjort. Som jeg har sagt til svensk presse er det Cell Consulting som ville passe godt inn i vår nordiske satsing, og ville være en spennende fusjonspartner for oss. Det at de går sammen med Linné, gjør det ganske mindre spennende for oss, sier Roppen til digi.no.


- Det har blitt et utydelig selskap, og jeg har problemer med å se hvor de har tyngdepunktet. Jeg synes de er litt uoversiktlige. Det vil bli vanskelig å finne en strategisk posisjon for det selskapet i vår struktur. Cell derimot har tyngdepunktet i management consulting, sier Roppen.

- Det er naturlig at jeg fortsetter samtaler med Magnus Bäcklund i Cell, og jeg har sagt at hvis Cell kan klare å trekke Linné ut av den utydelige posisjon de er i og bli mer av det Cell er i dag, kan det bli et spennende selskap. Men det kan ta tid, det er langt mellom det Cell er i dag, og det Linné er i dag, mener Roppen.

Samtalene hadde ikke kommet noe særlig i gang før Linné kom og snappet Cell foran nesa på USWeb CKS.

- Vi hadde ikke kommet langt, men Linné og Cell hadde kommet langt. Bäcklund har en formening om at de også i den nye konstellasjonen er interessante for oss. Det må de overbevise meg om, sier Roppen.

Det som skjer videre mellom de to selskapene har et noe annet tidsperspektiv enn opprinnelig planlagt.

- Vi har en dialog, men USWeb holder på å bygge seg opp i Norden. Jeg håper at vi her i Norge har kjøpt opp et selskap i løpet av et par måneders tid og har noe konkret i kikkerten. Vi ser også på ulike måter å gå inn i Sverige på. Cell var én måte, men det virker ikke nå som en realistisk innfallsport på kort sikt.

Nå ser vi på andre aktører, men er ikke i konkret samtale med noen, forteller Roppen.

Til toppen