BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke mer SkyDrive

Microsoft døper om «nervesystemet» i Windows.

SkyDrive-navnet ble for likt varemerket Sky. Microsoft velger derfor å døpe om navnet på tjenesten til OneDrive.
SkyDrive-navnet ble for likt varemerket Sky. Microsoft velger derfor å døpe om navnet på tjenesten til OneDrive.
28. jan. 2014 - 13:43

SkyDrive er død. Lenge leve OneDrive.

Microsoft velger nå å døpe om sin nettskybaserte lagringstjeneste.

Det skjer helt oppskriftsmessig etter at de i fjor tapte en navnestrid mot den britiske mediegiganten British Sky Broadcasting (BSkyB), som eier varemerket Sky.

Tjenesten har en helt spesiell plass i Microsoft-universet, som en sentral og integrert del av selskapets produktspekter, med lagring og synkronisering av innhold på tvers av enheter.

Produktet har blitt beskrevet som det nye sentralnervesystemet i Windows 8.x. Tjenesten finnes også til selskapets spillkonsoll og Windows Phone, samt til en rekke andre plattformer.

– Det var ikke enkelt å bytte navn på et så elsket produkt som SkyDrive, skriver Microsoft på sitt nye nettsted OneDrive.

Enn så lenge er dette et varsel om et nært forestående navnebytte.

I praksis ble Microsoft tvunget til å døpe om tjenesten. BSkyB satt med sterke kort i rettssaken, ikke minst fordi mediegiganten selv har operert med en egen nettbasert lagringstjeneste kalt Sky Store & Share, som i likhet med SkyDrive lot kunder lagre filer, bilder og kalenderoppføringer.

Microsoft har også tidligere sett seg nødt til å endre navn på produkter etter strid om retten til å bruke et varemerke. Sist i 2012 da selskapet endret navnet på sitt berøringstilpassede brukergrensesnitt «Metro» etter søksmål fra det tyske firmaet Metro AG.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.