Ikke moms for venture-selskap

Fredag ettermiddag ble Finansdepartementet av Stortinget pålagt å sørge for at det likevel ikke blir moms på venture-virksomhet.

Fredag ettermiddag ble Finansdepartementet av Stortinget pålagt å sørge for at det likevel ikke blir moms på venture-virksomhet.

For en uke siden skrev digitoday.no om en spesiell følge av den vedtatte momsreformen. Ventureselskap ville gjennom den planlagte regelendringen få moms på sine tjenester, noe som venture-bransjen selv mente ville føre til massiv utflagging blant det lille venture-miljøet i Norge.
Siden den gang har Stortingets finanskomite jobbet med saken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.


Fredag ettermiddag ble det klart at komiteen vil pålegge Finansdepartementet å hindre konkurransevridning blant forvalterne, noe som i klartekst betyr at det vil bli momsfradrag for venture-selskapene.

Forskriftene om de nye momsreglene er under revidering i Finansdepartementet, men venture-bransjen fryktet at de ikke ville få medhold i kravet om momsfritak.

Ifølge kilder i Finansdepartementet var det i forrige uke ikke helt klart hvordan retningslinjene skulle se ut. I departementet jobbet byråkratene med å utforme retningslinjene etter at de hadde vært ute på høring. Disse retningslinjene skulle deretter bli justert av den politiske ledelse i departementet.

Men med stortingskomiteens innstilling har ikke departementets ledelse noe valg.

Til toppen