OPPKJØP

Ikke nok med Siri. Nå kjøper Apple Turi også

Investerer i kunstig intelligens.

Med Turi har Apple kjøpt minst fire AI-selskaper på halvannet år.
Med Turi har Apple kjøpt minst fire AI-selskaper på halvannet år. Bilde: Turi/Apple - montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. aug. 2016 - 07:56

Apple har til en viss grad bekreftet at selskapet har kjøpt opp Turi, et oppstartsselskap i Seattle som blant annet tilbyr prediktive tjenester fra Amazons nettsky og en maskinlæringsplattform for utviklere og forskere. Det var GeekWire som avslørte dette i slutten av forrige uke. 

Apple sendt både GeekWire og andre nyhetstjenester en uttalelse som ser ut til å være selskapets standardkommentar i forbindelse med oppkjøp.

– Apple kjøper fra tid til annen mindre selskaper, og generelt diskuterer vi ikke våre hensikter eller planer, heter det i uttalelsen. 

Oppkjøpet skal også være bekreftet av flere andre kilder. Ifølge GeekWire forteller kilder at oppkjøpsprisen skal være på rundt 200 millioner dollar. 

AI-styrking

Det liten tvil om at oppkjøpet skyldes et ønske om å styrke Apples satsing på kunstig intelligens, for å møte konkurransen på dette området fra en rekke store aktører, inkludert Microsoft, Facebook og Google.

Blant de mange bruksområdene for Turis løsninger, oppgis tekst-, bilde og grafanalyse, klassifisering og mønstergjenkjenning av selskapet.

Turi er etter alt å dømme ikke oppkalt etter en kvinne, og heller ikke etter en hund, slik logoen antyder. I stedet er navnet en anerkjennelse av forkortelse av Alan Turing. Selskapet het i Dato fram til juli i år, men måtte skifte navn på grunn av en varemerkekrenkelse. Fram til januar 2015 het selskapet GraphLab. 

Åpen kildekode

Selskapets opprinnelige opphav er ifølge GeekWire åpen kildekode-prosjektet som også het GraphLab. Det ble etablert i 2009 av Carlos Guestrin, en nåværende professor ved University of Washington, som også er Turis CEO. 

Apple skal det siste halvannet året har kjøpt minst tre andre selskaper som med teknologi innen kunstig intelligens, deriblant Emotient, VocallQ og Perceptio.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.