Ikke rush etter Telenor-aksjer

Privatpersoner har foreløpig ikke løpt ned dørstokkene for å kjøpe Telenor-aksjer som staten nå selger.

Staten har nylig redusert eierandelen i Telenor fra 62 prosent til 53 prosent. Det skjedde i forbindelse med et nedsalg til institusjonelle investorer, som kjøpte 170 millioner Telenor-aksjer til kurs 48,50 kroner.

Nå får også privatpersoner mulighet til å kjøpe aksjer til samme kurs, og tegningsfristen går ut i morgen (onsdag). Det har imidlertid vært laber interesse for å kjøpe aksjer foreløpig. Påskeferien har lagt en demper på salget, forteller Lars Rørvik, leder for equity capital markets i DnBNOR Markets.

- Tegningsperioden startet rett før påske, og i påsken er det lite som har skjedd.

Det i er i dag og i morgen det skjer, sier Rørvik til digi.no.

Hver person kan bestille inntil 20 000 Telenor-aksjer til kurs 48,50 kroner. Det er ingen andre kostnader i forbindelse med aksjekjøpet. Tilrettelegger DnBNOR Markets regner med at alle som bestiller vil få tildelt de aksjene de ønsker.

- Det er satt av rikelig med aksjer til privatpersoner. Formålet er at de private skal få samme anledning til å kjøpe Telenor-aksjer til samme pris som de institusjonelle investorene. Vi regner ikke med at det blir noe knapphet på aksjer til private, sier Rørvik.

Det er satt av 30 millioner aksjer til privatpersoner, og disse aksjene har med en kurs på 48,5 kroner en verdi på 1,455 milliarder kroner. Dersom alle de 30 milloner aksjene til privatpersoner blir solgt, vil statens eierandel synke til 51,3 prosent. Rørvik regner imidlertid ikke med å selge alle aksjene som er avsatt denne gangen.

- Vi regner ikke med å selge alle aksjene som er satt av sier han.

    Les også:

I forbindelse med nedsalget av Telenor-aksjer i fjor sommer ble det solgt 20 millioner aksjer til private. De som kjøpte da har gjort en god investering. Siden begynnelsen av juli har Telenor-aksjen steget fra drøye 29 kroner til dagens 48,50 (tirsdag kl 13.30).

- Det er klart at de som kjøpte aksjer ved forrige tegningsperiode gjorde en svært god forretning. Telenor har jo vært en av de aksjene som har gått sterkest av de store siden i fjor sommer, sier Rørvik.

Det er imidlertid vanskelig å gjøre et hurtig klipp i markedet. Aksjen kan ikke selges samme dag som du kjøper den. Siste frist for å kjøpe aksjer er i morgen kl. 16 eller kl. 24 på Internett. Aksjene blir ikke tildelt før på mandag, og dermed kan ikke aksjene selges før dag.

Les mer om: