RESULTATERFINANS

Ikke så ille som ventet i Nera

Nettverk- og satellitt-telefonselskapet Nera sliter fortsatt tungt, men tallene for andre kvartal er litt bedre enn ventet.

Are Slettan
19. aug. 2002 - 09:09

Nera fikk et resultat før skatt på minus 63 millioner kroner i andre kvartal. Drifstresultatet ble minus 34 millioner kroner, mens driftsinntektene ble 649 millioner kroner.

I fjor var driftsintektene 646 millioner, driftsresultatet minus 30 millioner og resultat før skatt pluss 4 millioner, men her var ikke Nera Telecom i Singapore konsolidert.

På forhånd ventet analytikerne driftsinntekter på 651 millioner kroner, et driftsresultat på minus 52 millioner og et resultat før skatt på minus 76 millioner, det siste etter en nedskrivning på 29 millioner, ifølge estimater hentet inn av TDN Finans.

Selskapets konsernsjef Bjørn Ove Skjeie sa på en presentasjon mandag morgen at man ikke så tegn til bedring i transmisjonsmarkedet, men heller ikke en forverring.

Det ventes at markedet vil være utfordrende inn i 2003.

- På kort sikt venter vi et andre halvår omtrent på linje med første halvår, sa Skjeie.

Nera har 689 millioner i kontanter. Korrigert for tilbakebetaling av lån, er det en reduksjon på 25 millioner siden nyttår, ble det opplyst på presentasjonen.

Denne artikkelen er skrevet av iMarkedet, en søsterpublikasjon av digi.no.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.