FORBRUKERTEKNOLOGI

Ikke så imponerende AMD-ytelse

AMD har sluppet de første ytelsestallene for sin nye 4-kjerne-brikke.

22. mai 2007 - 09:55

Etter mange år med rask vekst, smalt Intel døren i ansiktet på AMD med lanseringen av Core 2 Duo-brikkene i fjor høst. Siden har AMD slitt med underskudd og avsløste tidligere i våres en videre priskrig. AMD har også måttet hente penger.

AMDs store håp er derfor Barcelona - deres nye firekjerne-brikker for både servere og PCer. Brikkene er ekte fire kjerner som alle er koblet sammen - i motsetning til Intels firekjerne-brikke for PCer som bare er en dobbel Core 2 Duo.

AMD løftet i går på sløret og avslørte de første ytelsestallene for Barcelona-brikkene som skal komme i salg i sommer. Men foreløpig sammenligner AMD bare med seg selv - og tallene er kanskje ikke så imponerende.

    Les også:

AMD avslørte at i en populær brikke-test slår en Barcelona-prosessor sin to-kjernede forgjenger. I jobben å skape et 3D-bilde med 3D-programmet Pov-ray, klart Barcelona-brikken å skape et bilde med 4000 bildepunkter på et sekund, mens en AMD Opteron-brikke bare klarte halvparten, skriver Cnet.

Spørsmålet er om dette er veldig imponerende - fire kjerner burde jo være dobbelt så rask som to. Stemmer tallene, har AMD altså primært gjort en pakkejobb uten å gjøre så mye med designet - og AMD trenger en stort hopp for å ta igjen Intel.

Testen er dog ikke gjort med den raskeste versjonen av Barcelona, forteller AMD. Når brikkene kommer i salg, vil de være de raskeste x86-brikkene noen sinne, lover AMD.

Men AMD vil ikke love at de kan slå Intel som kommer like bak med ekte firekjerne-brikker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.