Ikke så lett å få seg et nummer

Med en nedetid på nesten seks timer første dag og et falsk tilbud på 12 millioner kroner for et nummer, ser det ikke særlig lyst ut for auksjonen på Gullnummer.no.

Det er webbyrået Xnet.no webdesign og daglig leder Thomas Magnussen som står bak auksjonsstuntet for å prøve å få opp prisen på enkle mobiltelfonnumre.

Etter at nummerportabilitet ble innført i fjor høst, er det slik at telefonnumre er blitt en personlig eiendel som du kan kjøpe og selge etter eget forgodtbefinnende. Personer og bedrifter som sitter med enkle numre, har dermed en mulighet til å selge disse for en pen slump penger.

Men, i likhet med domenenavnene på Internett, blir det lett mye hype rundt verdien av disse digitale statussymbolene.

Mandag denne uken startet Magnussen og hans kumpaner en auksjon for å prøve å få mest mulig for ti mobilnnumre som mobilabonnenter har lagt inn i databasen deres for salg. Xnet fungerer som mellommenn og tar 18 prosent (pluss MVA) i tilfelle numrene blir solgt.

Men første dagen gikk ikke akkurat knirkefritt. Etter et par timer ramlet hele tjenesten ned og to bud på 6.000 kroner ble stående som de høyeste.
Tidligere har formidlerne av slike numre estimert at de bør komme opp i en sekssifret sum for de gunstigste siffer-rekkefølgene.


Tirsdag morgen var det noen som la inn bud på 11 og 12 millioner kroner for et nummer. Dermed falt troverdigheten til auksjonstjenesten rimelig kjapt.

- Vi har hatt tre tilfeller av folk som har lagt inn altfor høye bud, sier Magnussen til digi.no. Han sier de sjekker med telefonkatalogen om folkene virkelig har adressen og telefonnumrene som de oppgir. Utover det, mener han at Gullnummer.no ikke har mulighet til å sjekke ytterligere, for eksempel en kredittsjekk av dem som legger inn bud.

- Vi må satse på at de følger norsk lov, sier han og synes det er beklagelig at noen prøver å bløffe.

- Vi håper jo på at dette ikke skal skje for mye, men vi har en manuell tjeneste der det tar minutter før vi får fjernet de falske budene som blir lagt inn, sier han og mener de nå er over de verste tekniske problemene.

digi.no prøvde imidlertid tirsdag formiddag og da var serveren nede nok en gang. Men denne gangen tok det adskillig kortere tid før auksjonen var på lufta igjen. Da var det høyeste budet som lå inne på 22.000 kroner for nummeret 90200000.

Magnussen mener absolutt at det er en seriøs budgiver som har stått for dette budet.

Til toppen