RESULTATERFINANS

Ikke ta alt for god fisk

Kredittilsynet anbefaler folk å trå varsomt i jungelen av useriøse innlegg på norske diskusjonsforum. Selv overvåker Kredittilsynet en del av innholdet på norske web-sider.

19. feb. 2001 - 04:21

I anarkiet på Internett er det ikke tvil om at det finnes mye informasjon som er direkte feil eller misvisende. Kredittilsynet anbefaler derfor både investorer og tradere om å trå varsomt:

- Vår generelle anbefaling er at brukerne ikke må ta det for god fisk det som skrives på norske diskusjonsfora, sier Jan Bjørnsen til digitoday.no.

- Vi kan ikke overvåke alt, men mye av det som skrives er direkte dumt og antas å være useriøst. Her må den enkelte investor selv avgjøre hva han skal tro på, sier Bjørnsen, som forteller at tilsynet overvåker det som skrives på enkelte norske nettsider:

- Vi har en egen seksjon for markedsadferd med seks ansatte som gjør dette. Om kort tid blir vi en til på laget, forteller spesialkonsulent Bjørnsen i Kredittilsynet til digitoday.

Denne avdelingen er en undersøkelsesenhet som jobber forholdsvis tett med Oslo Børs, der børsen sender over sakene til Kredittilsynet for videre undersøkelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra