- Ikke tilfredsstillende resultat

Software Innovation taper penger og må nedbemanne for å takle finanskrisa.

- Ikke tilfredsstillende resultat

Software Innovation taper penger og må nedbemanne for å takle finanskrisa.

Det norske programvare- og konsulentselskapet Software Innovation presenterer i dag sine tall for årets tredje kvartal.

Driftsresultatet viser at konsernet tapte 15,8 millioner kroner i perioden. Den viktigste årsaken til det svake resultatet skal ifølge selskapet skyldes konsulentvirksomheten.

Dette oppgis også som bakgrunn for at selskapet må kutte i arbeidsstokken både i Norge og Danmark.

– Tredje kvartal er skuffende for oss, sier konsernsjef Frode Haugli i en pressemelding.

Haugli trekker samtidig frem vekst i lisens- og vedlikeholdsinntekter som et lyspunkt, og noe han anser som meget viktig for verdiutviklingen i selskapets programvarevirksomhet.

Omsetningen for tredje kvartal endte på 91,6 millioner kroner, opp 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det negative driftsresultatet er 4,4 millioner bedre enn samme periode i fjor, men samtidig vesentlig lavere enn forventet.

Den finansielle uroen vil avtegne seg i det nordiske IT-markedet gjennom lav eller negativ vekst Selskapet har i perioden kuttet 15 stillinger i den danske virksomheten, og samtidig er det påbegynt restruktureringer i Norge. Den norske organisasjonen har redusert 10 stillinger gjennom naturlig avgang, i tillegg har ytterligere 19 medarbeidere måttet gå.

Kuttene skal gi selskapet et forsvarlig kostnadsnivå, og mulighet til å møte et tøffere marked i tiden som kommer, skriver Software Innovation i kvartalsrapporten.

– Software Innovation legger til grunn at den finansielle uroen vil avtegne seg i det Nordiske IT-markedet gjennom lav eller negativ vekst. Vi har et godt utgangspunkt i både produkt-, tjeneste- og kundestruktur og våre løsninger er viktige verktøy for effektivisering av saksbehandlings- og dokumenthåndteringsprosesser. Med de kostnadstilpasninger vi nå har gjort er vi bedre rustet til å møte et tøffere marked, sier Haugli.

    Les også:

Til toppen