BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke truet av Motorola og Palm

Symbian føler seg ikke truet av det nye samarbeidet til Palm og Symbian-partner Motorola, men svarte på samarbeidet med å lansere flere hyggelige nyheter om seg selv.

Frode Eriksen
26. sep. 2000 - 11:45

Symbian-samarbeidet inkluderer de fleste ledende mobiltelefonprodusenter i verden og målet er å lage en egen plattform for mobiltelefoner basert på Psions operativsystem for lommemaskiner, EPOC.

Ericsson R380.
Ericsson R380.

Den første Symbian-baserte mobiltelefonen er Ericssons R380, og er i handelen, opplyser Symbian, som også valgte mandagen til å lansere flere andre gode nyheter om seg selv, selv om selskapet ikke karakteriserer Motorolas samarbeid med Palm som en trussel. Samarbeidet som omfatter utvikling av en ny serie mobiltelefoner ble offentliggjort mandag.

Om ikke annet så fordi telefonene basert på Symbian kommer i markedet lenge før Palm/Motorola-telefonene, som etter planen først kommer i 2002. I tillegg til Ericssons R320 kommer rundt 20 andre mobiltelefoner på markedet i 2001, basert på lisenser fra Symbian. Dessuten har EPOC-utgave 6.0 blitt lansert, etter planen i tredje kvartal, mens 6.1 skal komme i løpet av året.

Men flere andre av Symbians partnere har ulike partnere på si uten at dette så langt har tatt knekken på Symbian. Ericsson har for eksempel sitt samarbeid med Microsoft.

Motorola er sammen med Nokia, Ericsson, Matsushita og andre mobiltelefonprodusenter medlemmer av Symbian sammen med britiske Psion.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.