RESULTATERFINANS

IKT-bransjen slåss om statlig storkontrakt

Sterkt forsinket skal staten nå koble sammen leger, sykehus og apotek i et eget supernett.

9. jan. 2003 - 06:09


På slutten av året gikk det ut en utlysning som mange aktører i IKT-bransjen nå skriver på for harde livet. Sosial- og helsedirektoratet skal på vegne av staten bygge et "Landsdekkende nasjonalt transittnett for helsesektoren" - et lukket helsenett som skal binde sammen de fem nye helseregionene.

Les også:


Dette har ikke skjedd.

Her kan du lese mer om Si @!-planen og fremdriften så langt.

Hvor stor kontrakten er sier utlysningen ikke noe om, men den er betydelig med etablering av redundante linjer, e-postservere, brannmurer og ikke minst nødvendige servere. Direktoratet ønsker seg anbud for både kjøp eller leie av utstyret.

Søknad om å få bli kvalifisert og få være med i konkurransen går ut 13. januar. Mange av de store teleselskapene kunne nok tenke seg å være med.

IBM Norge bekrefter at skal søke og i tillegg kommer nok andre giganter som Ergo Group, EDB Business Partner og Telenor til å gjøre det samme.

Men det er også åpninger for outsidere. Det var ikke et IKT-selskap som stakk av med kontrakten for nettverket til Helseregion Øst - det var det IT-avdelingen på Ullevål Sykehus som gjorde.

Og noe slikt er også mulig denne gangen, for kontraktsinnbydelsen åpner for 3-8 underleverandører.

Her kan du lese utlysningen av Nasjonalt helsenett/Sentral infrastruktur

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra