IKT-Norge i fusjon med Fiberforeningen

– Det gir oss mer trøkk, sier Per Morten Hoff.

IKT-Norge i fusjon med Fiberforeningen
SLÅR SAMMEN: fra v. IKT-Norges Per Morten Hoff og Bjørn Rønning i Fiberforeningen. Bilde:

Norsk Fiberforening (tidligere Bynett-Norge) lar seg sluke av sin langt større og eldre bransjeorganisasjon IKT-Norge.

Sammenslåingen ble vedtatt under et årsmøte før påske, ifølge en pressemelding onsdag.

Fiberforeningen ble stiftet i 2006 og tar med seg 40 medlemsbedrifter. 10 av disse var overlappende med IKT-Norge, som har ti ganger så mange medlemmer.

– Fusjonsplanene kommer etter gjensidige diskusjoner og en prosess som har blitt modnet over lang tid. I første rekke er det selskapene (les medlemmene) som har trykket på, sier IKT-Norges generalsekretær Per Morten Hoff til digi.no.

Da sikter kan antakelig til bedrifter som Broadnet og Eidsiva bredbånd, som har betalt medlemsavgift til begge organisasjonene.

– Vi mente stort sett alltid det samme, og følte derfor vi kunne få mer trøkk ved å samle troppene, sier Hoff om de to bransjeorganenes særinteresser innen fiber.

Det inkluderer spørsmålet om graveforskrift, skattetrykk og engasjementet om å få det Hoff kaller et bredbåndsfibernorge til å «henge sammen».

Fiberforeningens arbeid skal videreføres som et fagforum døpt Norsk Fiberforum, som altså innlemmes som del av IKT-Norge. Arbeidet i forumet skal ledes av Bjørn Rønning, som var leder i Fiberforeningen.

For ham blir det business as usual, sier Hoff. Rønning vil som tidligere være innleid på timebasis.