IKT-Norge skeptisk til First Tuesdays NHO-samarbeid

Fredag ble det klart at NHO og First Tuesday inngår en partneravtale. Ved siden av å være et sosialt nettverk skal også den første tirsdagen bli et talerør for nystartede bedrifter. IKT-Norge er svært kritisk.

I dag ble det undertegnet en samarbeidsavtale mellom Næringslivets Hovedorganisasjon og First Tuesday. Sammen skal de utvikle First Tuesday til å bli noe mer enn en samling første tirsdag i måneden.

Det skal også etableres et rådgivningsstyre hvor flere partnere skal delta. Bjarte Baasland, som er administrasjonen i First Tuesday, opplyser dette til digitoday.no.

Forrige arrangement i First Tuesday-regi var startskuddet av den IT-politiske valgkampen, hvor partilederne diskuterte nyskapning og rammevilkår for den nye økonomien så busta føyk. Nesten 1.000 mennesker møtte opp på samlingen i Oslo Konserthus. - Vi skal videreføre det som var sentralt i partilederdebatten. Vi skal blant annet hente eksempler fra bedrifter, slik at man får synliggjort for politikerne hvor skoen faktisk trykker for nye bedrifter, sier Baasland til digitoday.no.


- Vi skal også være representanter for de nyskapende bedriftene, og vise hva som skal til for å starte gode bedrifter i Norge, sier Baasland og understreker at det fremdeles vil være den sosiale nettverksbyggingen som vil stå i fokus.

NHO har betalt 300.000,- kroner for å være med som samarbeidspartner, og skal blant annet hjelpe First Tuesday med å finne tema for arrangementer, samt åpne sitt store nettverk for den lille organisasjonen.

Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge, er imidlertid kritisk til samarbeidet. Han mener dette vil skade det gode arbeidet First Tuesday har gjort.


- Vi kan bare ta av oss hatten for den jobben First Tuesday har gjort. Men det blir feil hvis dette nettverket skal drive næringspolitikk. Jeg blir oppriktig bekymret hvis det blir tilfellet, sier Hoff til digitoday.no.

Han sier imidlertid at samarbeidet ikke kom overraskende på ham, og at han forstår at dette er et veldig viktig samarbeid for NHO.

- NHO har aldri bidratt til nyskapning. Det er synd at First Tuesday går i kompaniskap med en aktør i den gamle økonomien og en arbeidsgiverforening, sier Hoff som håper at samarbeidet ikke vil ødelegge for nettverksbyggingen.

Til toppen