IKT-Norge: - Skulle lyttet til erfarne IT-folk

Snittalderen er steget etter at tusenvis av dotcomere falt fra i fjor. - Vi skulle nok ha lyttet mer til de gamle traverne i bransjen, sier Per Morten Hoff som tror på oppgang i allerede i år.

Snittalderen er steget etter at tusenvis av dotcomere falt fra i fjor. - Vi skulle nok ha lyttet mer til de gamle traverne i bransjen, sier Per Morten Hoff som tror på oppgang i allerede i år.

Generalsekretær Per Morten Hoff har vært gjennom nedgangstider i IT-bransjen før. Mot slutten av 80-tallet gikk det virkelig nedover med bransjen etter jappetiden, noe som førte til en midlertidig generell økonomisk depresjon i Norge.

Nå har Norge vært gjennom en ny jappetid, med skyhøye børskurser, spesielt blant oppblåste Internett- og teleselskaper.

- Vi skulle nok ha lyttet mer til de eldre i bransjen som så seg litt tilbake, sier Per Morten Hoff til digi.no. Han innrømmer at medlemsorganisasjonen han leder var altfor optimistiske ved inngangen til 2001:

- Før jul 2000 hadde jeg et anslag på PC-salg i Dagens Næringliv. Det ble solgt 70.000 færre PC-er enn det vi hadde spådd, sier Hoff, som med et snev av skadefryd hevder at spåmakerne i IDC var enda lengre unna med sin spådom om 120.000 solgte PC-er, ifølge Hoff.

digi.no skrev nylig at 1000 IT-ansatte mistet jobben bare i Oslo i desember 2001.

Bergens Tidende skrev i forrige uke at 4000 data-ansatte måtte slutte i fjor og at erfarne ansatte har en høyere anseelse.

- Erfaring blir nok verdsatt mer nå, tror Hoff og mener at de fleste som ble sagt opp i fjor, har fått seg jobb.

Han spår at bunnen nå snart er nådd for IKT-bransjen.

- Vi tror det begynner å nærme seg bunn. I første kvartal er det nok også noen justeringer, men fra andre kvartal kommer det til å skje ting. Trenden vil igjen peke sakte, men sikkert oppover, spår Hoff.

I forrige uke advarte den norske Eterra-sjefen den norske IT-bransjen:

Eterra-sjef advarer mot optimisme

Til toppen