iMac er USAs mest populære PC

Ifølge PC Data ble det solgt flere iMac enn Compaq Presario 5150 i USA i november.

Ifølge PC Data ble det solgt flere iMac enn Compaq Presario 5150 i USA i november.

iMacs markedsandel var 7,1 prosent i volum og 8,2 prosent i omsetning. På plassene bak kom:

nr 2: Compaq Presario 5150 med AMD K6-2-prosessor

nr 3: HP Pavilion 6355 med Intel Celeron-prosessor

nr 4: Compaq Presario 5170 med Pentium II-prosessor

nr 5: HP Pavilion 6370Z med Pentium II-prosessor

iMac har klatret jevnt opp på listen til PC Data, fra fjerdeplass i august (med 5,9 prosent av volumet) til tredje i september og andre i oktober. Apple-maskinen er den eneste modellen som har vært på listen over de fem mest populære modellene i alle disse månedene. Forrige måned introduserte Apple et program der kunder kan eie en iMac gjennom et femårig avbetalingsprogram der man betaler 30 dollar måneden noe som har bidratt til å opprettholde iMacs sterke salg.

Den gjennomsnittlige prisen på iMac var 1.226 dollar. Av de fem PC-ene på novemberlista, var det bare HP Pavilion 6355 som kom under 1000 dollars-grensen.

PC Data understreker at listen over de mest populære merkene ser noe annerledes ut. Der er Apple på femte plass etter Compaq, Packard Bell-NEC, Hewlett-Packard og IBM. Siden august er Apples andel doblet fra fem til ti prosent av volummarkedet.

Apples aksjekurs fikk seg et solid løft som følge av rapporten og steg med 2.44 dollar til 37.50 dollar i meget aktiv handel på Nasdaq-børsen tirsdag.

Til toppen