BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac får floppy

Frustrerte Imac-brukere med disketter de ikke får tilgang til, behøver ikke lenger fortvile. Imation leverer nå en USB-basert løsning som leser og skriver vanlige floppydisketter.

Jens Kanden
22. sep. 1998 - 11:25

3M spin off-selskapet Imation hevder å være først ute med en USB-basert (Universal Serial Bus) mobil lagringsenhet for iMac. Suksessmaskinen iMac har blitt kritisert for ikke å inkludere et floppydrev, men dette problemet kan nå omgås med Imations SuperDisk USB-drev.

Drevet takler 120MB SuperDrive mobile disketter samt tradisjonelle standard 3,5 tommers floppydisketter. Prisen i USA ligger på 149 dollar, og 120MB disketter koster mellom 10 og 15 dollar stykket. Produktet er tilgjengelig i USA fra Apple-forhandlere og kan også kjøpes direkte fra nettstedet til Imation.

Amerikanske analytikere mener Imation - ved å være først ute med sin SuperDisk-teknologi for iMac - har fått et viktig forsprang på sine konkurrenter. Tilgjengeligheten av SuperDisk for iMac er også et stort steg fremover for SuperDisk-teknologien som først ble levert med Compaq-, IBM- og Toshiba-PC-er i 1997.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.