iMac gir Apple millioner

Apple Computer doblet overskuddet og presenterte et kvaretalsresultat som selv slo analytikernes forhåpninger med overskudd på 93 millioner dollar av en omsetning på halvannen milliard.

Apple Computer doblet overskuddet og presenterte et kvaretalsresultat som selv slo analytikernes forhåpninger med overskudd på 93 millioner dollar av en omsetning på halvannen milliard.

Apple kunne også notere seg for engangsposter i kvartalsregnskapet etter aksjesalg som øker overskuddet til 135 millioner dollar, mens tilsvarende overskudd samme kvartal i fjor var 55 millioner og 1,4 milliarder i omsetning, fremdeles i dollar.

Det er i hovedsak iMac-maskinene som gis æren for Apple Computers evne til å øke salget og overskuddet. Maskinen har solgt over all forventning siden lanseringen og fikk i januar selskap av en ny G3-maskin som ytterligere har styrket salget. Ifølge Apple er det solgt 827.000 Apple-maskiner det siste kvartalet etter en vekst på 27 prosent fra samme kvartal året før, og nesten dobbelt så mye som vekstraten for PC-bransjen. Salget fordeler seg med 350.000 iMac-maskiner og 450.000 Power Macintosh G3. Selskapet økte veksten i alle markedet, og i et av Apples sterkeste marked, Japan, økte salget med 52 prosent.

Steve Jobs som fremdeles er i-sjef (interim) har trukket Apple opp fra dødsspriralen som han kaller det selv, og kommenterte resultatene som ble lagt fram i natt norsk tid som gode, og at Apple jobber hardt innenfor flere områder akkurat nå.

Jobs har klart det Apple nesten var dømt til ikke å klare for to år siden; å ta tilbake markedsandeler fra en bransje som var dominert av OS fra Microsoft og prosessorer fra Intel (Wintel).

Tall fra Apple viser at 32 prosent av de som handler iMac får maskinen som sin første datamaskin, og 11 prosent erstatter Wintel-maskinen sin med en iMac. 89 prosent av nye iMac-kunder bruker Internett, tilsvarende en gjennomsnittlig Internettrate hos PC-brukere på under 30 prosent.

Til toppen