iMac med 19 tommers flatskjerm til høsten

Taiwan-selskapet Quanta, som framstiller Apples nye iMac, er klar med 17- og 19-tommers flatskjermer til iMac fra tredje kvartal.

Ifølge det asiatiske IT-magasinet DigiTimes (navnet skjemmer ingen) til Quanta Computer Inc starte produksjonen av Apple iMac med 17-tommers og 19-tommers skjermer i tredje kvartal. Dagens flatskjerm iMac-modeller har 15-tommers skjerm.

Quanta har i dag en eksklusiv avtale med Apple for å produsere iMac, og har innført treskift-ordning for å holde produksjonen på høyde med etterspørselen. 235.000 enheter ble produsert i første kvartal.

Trass i problemer med å skaffe komponenter som inngår i flatskjermene, som stanset produksjonen helt en uke i april, forventes produksjonen i andre kvartal å nå 350.000 enheter. Med den effektive produksjonen Quanta nå legger opp til, skal den maksimale kapasiteten være minst 200.000 iMac i måneden, skriver magasinet.

Flere andre Taiwan-produsenter skal ha prøvd å kapre iMac-produksjonskontrakter fra Apple, og skal blant annet ha tilbudt 30 prosent lavere pris. Apple skal ha avvist disse tilbudene.

Til toppen