iMac-musa slaktes av ergonomer

Den lille blå og hvite musa er søt ved siden av iMac-ens eggformede skjerm, men de fleste ergonomer anbefaler en større mus, slik som følger med ordinære Mac-er og PC-er.

Noen ganger kan det skade å tenke nytt. Blant annet gjelder dette for Apple Computer, skriver Mercury News. Selskapet solgte 278.000 av de blå og hvite iMac-maskinene i løpet av de første seks ukene, noe som gjorde iMac-en til det raskest solgte Apple-produktet noensinne.

Men den glatte hockey-pucken av en mus har fått ergonomer til å riste på hodet.

- Jeg ville gitt den tre av ti mulig poeng, med hensyn til ergonomisk design, sier Dr. Alan Hedge, sjef for ergonomiprogrammet ved Itacha-universitetet i New York.

- Apple satset på "wow-faktoren" istedenfor å tenke på brukervennlighet, komfort og mulighet for musesyke (belastningsskader som følge av repeterte bevegelser).

iMac-musa er helt rund, 7,5 centimeter i diameter og 2,5 centimeter tykk.

Fordi størrelsen og formen gjør den vanskelig å orientere, er det en risiko for at brukerne holder iMac-musa for hardt, og dermed tvinger hånden til å formes som en stiv klo, mener både Dr. Hedge, og en rekke andre ergonomer.

- Over tid vil det ekstra trykket øke risikoen for å utvikle en sykdom som kjennetegnes ved smerter i håndleddet og i håndens små muskler.

Mercury News opplyser også at MacAlly i Baldwin Park selger ergonomiske mus i lyseblått og hvitt, slik at brukerne ikke skal måtte ofre stil med kjedelig beige, eller vanlig grå mus.

Til toppen