BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac ned - Apple opp

Apple solgte 800.000 iMac på fire måneder i 1998, og nå blir iMac både bedre og billigere. Markedet likte budskapet og sendte aksjen opp fem prosent.

Jens Kanden
6. jan. 1999 - 14:30

Steve Jobs gjorde en solid innsats under tirsdagens åpningstale på Macworld i San Francisco, hvor han blant annet viste at iMac nå finnes i fargeutgaver. Jobs er fast bestemt på at iMac skal forbli førstevalget som datamaskin for konsumenter, og han mener at konsumentene er mer opptatt av utseende enn innmat.

Den nye iMac, iMac II, får en kraftigere G3-prosessor på 266 MHz og 6 GB harddisk. Dessuten kuttes prisen med 100 dollar til 1.199 dollar. Den opprinnelige iMac som ble lansert i august i fjor, blir i en utfasingsperiode solgt for 1.049 dollar.

Markedet hadde spådd at denne modellen skulle bli priset til 999 dollar, mens det var ventet at iMac II skulle koste 1.299 dollar.

Markedet tok godt imot Jobs' nesten to timer lange presentasjon, og Apple-aksjen steg med i overkant av 2 dollar fra 41,25 dollar mandag til 43,31 dollar ved Nasdaq-børsens stengetid tirsdag 5. januar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.