BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac no. 1

Fire uker før offisiell lansering fikk datainteresserte på Kongsberg en eksklusiv titt på iMac.

Frode Eriksen
23. aug. 1998 - 10:44

To iMac-maskiner hadde Apple Computer Norge skaffet til veie til den lokale Internett & kommunikasjonsmessen på Kongsberg i helga, og en av maskinene befant seg på R.H.Data AS sin stand. For de mest ihuga Mac-fans var nok den messens høydepunkt, for det er første gang iMac har vært offentlig vist i Norge - sju dager etter USA-lanseringen. Offisielt kommer ikke iMac til Norge før 26. september.

Første visning av iMac i Norge.
Første visning av iMac i Norge.

Samtidig kommer det meldinger fra USA om en undersøkelse som ble gjort blant de 500 første iMac-kjøperne i landets største kjede som har spesialisert seg på Mac, ComputerWare. Den viser at iMac var den første datamaskinen for 15 prosent av kjøperne, mens 13 prosent av kundene valgte iMac i stedet for sin eksisterende Wintel-baserte maskin.

Om disse tallene er representative og Apple klarer å levere 400.000 iMac i løpet av året, betyr dette at 50.000 maskiner selges til konverterte Wintel-brukere. Og tar en med førstegangskjøperne kan en legge til 70.000 nye Mac-brukere. Til sammenligning solgte Apples G3 133.000 eksemplarer på under åtte uker, men dette var i hovedsak til allerede innrullerte Mac-brukere.

For Apples problem så langt har vært at MacOS-plattformen ikke har appellert til nye brukere eller til Wintel-brukere. DinSide påpeker i en artikkel før helga at denne maskinen laget for de nye brukerne - og at det er om de den virkelige kampen i databransjen vil stå. I så måte er iMac Apple Computers generalprøve.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.