BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac smyger seg under 1000 dollar

Foreløpig er den nye billig-iMac-en mest å regne som en slags dataverdens svar på Jesus: Mange har hørt om den, men få har sett en. Knapt en måned etter at den ble lansert har så å si ingen forhandlere mottatt maskinen, men til uka, da...

Øystein Kvistad
9. nov. 1999 - 10:51

Amerikanske kunder vil trolig fra neste uke få valget mellom å kjøpe den nye iMac-en til 999 dollar eller de mer kostbare modellene, skriver Macweek.

Apple annonserte opprinnelig at den nye billig-iMac-en skulle gjøres tilgjengelig fra og med den femte oktober, samtidig med lanseringen av to dyrere modeller -- iMac DV og iMac DV Special Edition -- som kommer med DVD-stasjon og annet snacks. De tre nye iMac-ene er både mindre, lettere og går stillere enn tidligere modeller og er priset til henholdsvis 999, 1299 og 1499 dollar.

iMac-en de fleste venter på, lavprismodellen, har imidlertid latt vente på seg - men nå skal det altså bli andre boller. En salgsrepresentent for Sears Roebuck and Co. i Columbia opplyser i hvert fall til Macweek at billigboksen blir å finne i salg "any day now."

Heller ikke en av mest kjente av de 800 utsalgsstedene i USA som tilbyr iMac, CompUSA i California, har den rimelige grunnmodellen på lager - ei heller DV Special Edition - men DV-modellen kan de nå tilby.

Skal en tro en representant for Computer Town's butikk i Salem i New Hampshire vil Apple sende dem de første 999-dollars iMac-ene onsdag til uka. Også online-forhandleren CDW venter å motta de første billigmaskinene tidlig neste uke, skriver Macweek.

Den rimelige grunnmodellen av iMac kommer kun i blåfarge og er utstyrt med en 350-MHz G3 mikroprosessor, 64MB RAM, 56Kbps-modem, CD-ROM-spiller, USB-port, 10/100 Mbps ethernet, Harman Kardon høyttalere og en harddisk på 6GB.

Hos Apple Center Office Line i Oslo har de ikke hørt noenting om billig-iMac-en:

- 999 dollar? Det er omlag 8000 kroner det. Nei, noe sånt har vi ikke - og vi har ikke fått signaler om at det kommer heller, svarer en hyggelig selger når digi.no slår på tråden.

- Den billigste iMac-en vi tilbyr nå er en 350 MHz-versjon til 9187 kroner. Pluss moms, forteller han.

Forsåvidt er denne modellen nesten identisk med den ventede "billigburken" fra Apple. Den viktigste forskjellen er at harddisken er på 4GB istedenfor 6GB og at den fysisk sett er noe større enn den nye og mer stillegående lavprismodellen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.